Tillæg Vedtaget 8-2013 Klimatilpasningsplan

11. august 2014

30. september 2014

9. oktober 2014

Regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået en aftale om, at landets kommuner skal udarbejde klimatilpasningsplaner. Planerne skal indeholde en kortlægning af risikoen for oversvømmelser og skabe overblik og prioritere en fremtidig indsats. Klimatilpasningsplanen har til formål at synliggøre, hvordan Haderslev Kommune kan blive berørt af oversvømmelser som følge af klimaændringer. Endvidere skal den bidrage til, at vi kan forebygge skader på grund af oversvømmelser. Dette både i vores planlægning, som myndighed der sagsbehandler ansøgninger, men også som virksomhed og som bygherre på projekter.

Kommuneplantillægget er gældende for hele Haderslev Kommune.

Da der er tale om et større tillæg til Kommuneplanen, henvises til den vedhæftede pdf, hvori planens fulde indhold kan ses. Pdf'en er inddelt i Odeums genererede kommuneplantillæg, det af kommunen udarbejdede kommuneplantillæg og en baggrundsrapport.

Dette tillæg tilføjer temaet Klima til Kommuneplan 2013, som et selvstændigt tema i hovedstrukturen. Ved tilføjelsen af dette tema udgår nuværende afsnit om klimatilpasning under Generelle rammer for lokalplanlægning. Dette erstattes af teksten på side 5 i pdf'ens kommuneplantillæg.

Forslag til Kommuneplantillæg 8-2013 Klimatilpasningsplan og tilhørende baggrundsrapport er screenet i henhold til "Lov om miljøvurdering af planer og programmer". Det vurderes, at planen ikke vil medføre væsentlige miljøpåvirkninger og derfor ikke skal miljøvurderes.

Vedhæftninger